Grégory Lewyllie


– 47 jaar – Belg –
dagdromer – wereldreiziger – reporter – Grégory Lewyllie is al jaren ongeneeslijk ziek, hij lijdt aan dromomania, de onbedwingbare dwang om te reizen. Dromomania komt van het Griekse ‘dromos’ (dat rennen betekent) en ‘mania’ (ziekte). De ziekte werd voor het eerst vastgesteld bij de Fransman Albert Dadas. Deze 26-jarige jongeman kwam op een dag niet meer opdagen op zijn werk in een fabriek in Bordeaux. Hij was vertrokken om een jaar lang te voet door Europa te zwerven. Dadas verklaarde achteraf dat hij zijn drang om te reizen niet kon onderdrukken. De verleiding om nieuwe plekken te ontdekken, was simpelweg te groot. Voor Grégory is dat niet anders. Al ruim 10 jaar trekt hij er voor lange periodes erop uit, niet te voet, maar met de fiets. Ook zijn deelname aan de derde editie van ‘The Suntrip’ grijpt hij aan om er een onwaarschijnlijk fietsavontuur van te maken. Na aankomst in Kanton keert hij per fiets helemaal terug naar België. Een soortgelijke terugtocht ondernam hij ook bij zijn eerste deelname aan ‘The Suntrip’ in 2013. Daarenboven legt hij de hele route af met een zelfgemaakte solar-bamboefiets.


Zijn fiets

Grégory houdt ervan om met eigen creaties deel te nemen aan ‘The Suntrip’. In 2013 had hij veel te kampen met fietsproblemen. Vooral de veel te zwaar geladen trailer bleek niet bestand tegen het slechte wegdek. Uit de fouten van toen heeft hij veel geleerd. Deze keer staat hij aan de start met een zelfgemaakte bamboefiets! Ongetwijfeld de meest ecologische fiets die dit jaar deelneemt aan de wedstrijd!


Enkele woorden van de avonturier:

Velen dromen ervan, maar Grégory Lewyllie doet het echt: zijn dromen realiseren! Tien jaar geleden startte zijn eerste grote fietstocht, een tochtje van bijna 3 jaar doorheen zowat alle landen van Midden- en Zuid-Amerika. Daarna trok hij erop uit om onder meer Slovenië, Marokko, Tadzjikistan, Kirgizië, … te verkennen per fiets. In 2013 nam hij deel aan de allereerste editie van ‘The Suntrip’. Deze deelname was voor Grégory de ideale kans om een heel stuk van Azië te ontdekken. Hij keerde pas 15 maand later terug naar huis. Van al zijn reizen maakt hij filmreportages en geeft hij lezingen. Ook nu weer zal de trip van 100 dagen er eentje worden van 450 dagen, want vanuit China keert hij helemaal per fiets terug naar huis. Het belooft alweer een heel avontuur te worden. Zijn belevenissen kan je volgen op www.solarbiketour.com. En o ja, of hij ook nog werkt? Jawel hoor, deeltijds heeft hij lessen informatica aan volwassenen en deeltijds is hij communicatieverantwoordelijke. Wanneer hij niet werkt, zit hij op de fiets. Zo simpel kan het leven zijn 😉

Mijn levensvisie:

‘Leef vandaag met de intentie dat het morgen voorgoed voorbij kan zijn!’
‘Fietsen is voor mij geen doel op zich, maar een manier om mij te verplaatsen van punt A naar punt B’.
‘Ik fiets met de ogen van een kleine dreumes en verzamel puzzelstukken van een land en volk tot een kleurrijk patchwork’.
‘Elke aankomst in een nieuw land of een verre vreemde stad voelt nog steeds als een nacht met een onbekende minnares, het is als een ontdekking met de zintuigen als gids.’


article-NL-greg
J'aime, je partage! *** Sharing is Caring
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Email this to someone
email