Never stop biking , Hongary – Roemenie

Dag Vrienden,

hier terug wat nieuws van mij :

Enkele dagen, was het eergisteren ? ik weet het niet meer, ben mijn gevoel voor tijd helemaal kwijt hier op de fiets, heb ik Hongarye achter mij gelaten, en ik moet zeggen dat het land mij niet kon bekoren; veel onvriendelijke mensen, maffe verkeersstoestanden en veel veel vuil overal en zeker langs de straten

Heb er de nacht doorgebracht ( zondag was dat denk ik) in het Bio hotel, een oase van rust was dat in het land ; een vredige cocon in bizar land Heb er genoten van een douche , lekker vegetariscge keuken en wifi vanachter de ontbijt tafel; ook mijn batterijen eens opgeladen !

Eens de grens over naar Roemenie voelde ik terug vriendelijkheid van de mensen en dat deed weer goed ; Paarden kijken wel raar op en zijn een beetje angsig als ze mij op de SOlarbike zien passeren; veel straathonden wel, die in aan de kant van de weg zich tegoed doen aan wat lekkers in de vuilnis; momenteel wel met rus gelaten door de honden, mijn Tsjechische maten hebben helaas minder geluk gehadd blijkbaar ; ik blijf op mijn hoede;

Gisteren en vandaag geen zon gehad en moeten rijden op de opgebouwdde energievoorraad van eergisteren ; dat was zeer vermoeiiend, want ik wilde vanavond Iasi bereiken om zodoende Moldavie morgen in één dag te doorkruisen 

vandaag rond 15u is dan uiteindelijk toch de zon doorgebroken en heb iik ineens alle zeilen opengetrokken om mijn energievoorraad op te slaan en ineens voor morgen; Ik probeer Moldavie te doorkruisen morgen via Transitie; een gevoelige regio, maar we zullen zien ; als het niet lukt, rij ik iets meer naar het zuiden, desnoods helemaal tot in Cahul; men zegt dat het er gevaarlijk is, maar voor fietsers zijn ze anders ; tenslotte is het verkeer van de autos en camions (zowel hier al s in Belgie) ook niet risicoloos;

enfin, door de totale afwezigheid van zon (met uitzondering van nu) en mijn beoogde bestemming, ben ik wel bijna helemaal op; heb vandaag met lege batterij toch nog 115km kunnen doen , voelt nu aan alsof ik een Iron Man in de benen heb ;

Jorge , die racer achter mij op de tweede plaats, is nen toffe gast, maar tijdens deze race heb ik liever dat hij nog wat verder uit mijn buurt blijft 😉 

binnenkort is mijn pijp uit ;-))

alle, ik hoop jullie allen van goed nieuws te kunnen voorzien als ik in Ordessa zal aangekomen zijn;

dit bericht is geschreven op licht gewicht keyboard, dus niet letten op schrijffouten,

chaui !

J'aime, je partage! *** Sharing is Caring
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Email this to someone
email