never stop biking / parcour

Velen maken zich zorgen over het parcour dat ik volg, en weten niet waarom anderen naar het zuiden gaan; welnu :

het is zo dat alle fietsen anders zijn, en elke fiets zo zijn eigen kwaliteiten heeft en minpunten; zo zijn er de trikes, de driewielers ligfietsen, deze zijn zeer snel op vlakke asfalt wegen met weinig hellingen; deze fietsen verkiezen eerder de langere zuidelijke route via turkey omdat ze dan meer snelheid kunnen halen 

de ‘gewone’ tweewielers met karretje kunnen beter met slechte wegen om een hebben het voordeel om dan de kortere route te nemen doorheen Roemenie, wat ik ga doen ; 

dan zijn er nog de fietsen met remrecuperatie, waaronder die van mij en de andere belgen; van de fransen zijn er maar twee dacht ik die dat nieuwe systeem werkzaam kunnen gebruiken ; deze remrecuperatie is een zeer groot voordeel op hellend terrein ; hiermee maakt het niet uit hoe hellend het terrein is, als je in het dal bent heb je de energie helemaal terug en je kan een land in vogelvlucht doorkruisen zonder de omweg van de valleien te moeten volgen; Jorge die momenteel een 100 km achter mij rijdt heeft ook remrecuperatie en dat verrklaart mede waarom hij mij doorheen de heuvels van Slovenie kan volgen;

turkije is ook wel een mooiere route; enkele racers hebben mi voor deze mooiere route gekozen omdat ze de kans om te winnen hebben opgegeven en er nu een leuke trip van willen maken; kan ik alleen maar toejuichen 😉

ziezo vandaag rij ik Hongarije uit met difuus licht, want er zijn veel wolken en onweersdreiging ; t zal trager zijn deze keer en als ik niet ge elektrocuteer wordt lees je volgende week nog van mij;

zonnige groeten

Raf

J'aime, je partage! *** Sharing is Caring
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on VK
VK
Email this to someone
email